torstai 9. tammikuuta 2014

Elämän keskellä

Välillä elämässä on aikoja, jolloin tavallista enemmän miettii asioita, niin menneitä kuin tulevaakin ja kyseenalaistaa tekemisiään, aikeitaan, asioiden tarkoitusta ja mieltä. Elämä ei ehkä kulje niinkuin on toivonut, johtuen sekä omasta itsestään, olosuhteista ja monen asian yhteisvaikutuksesta. Voi olla vaikea nähdä pimeänä hetkenä oikeaa suuntaa, ymmärtää omien tunteiden ja ajatusten totuudellisuutta, vievätkö ne oikeaan suuntaan, mitä ne kertovat? On tarve löytää pohja, jolta ponnistaa siipiään lentoon, sen sijaan, että ponnettomasti koittaa räpiköidä hyllyvällä alustalla eteenpäin.

Olen saanut huomata tämän keskellä, etten tunne itseäni tarpeeksi. On tullut tarve kohdata omat heikkoutensa, uskaltautua kohtaamaan totuus. Ei voi rakastaa muita, jos ei rakasta itseään. Mikä minua estää rakastamasta itseäni? Miten voin oppia rakastamaan itseäni?

Tielleni on tullut muutamia kirjoja, joista on avautunut todellinen vastausten kenttä kysymyksilleni. Myös paljon uutta pohdittavaa on syntynyt. Tuntemalla itseni paremmin ja syvemmin, voin paremmin, pystyn kasvamaan sellaiseksi kuin Jumala on minut luonut, kun vähitellen minusta karsiutuvat elämän vastaiset, valheelliset ajatusmallit ja asenteet, jotka ovat kahlinneet ja estäneet elämää.

Aion seuraavissa postauksissa käydä hiukan läpi näistä lähiaikoina lukemistani kirjoista nousseita ajatuksia. Kirjareferaatteja en aio tehdä, ihan vaan pieniä poimintoja omien kokemusteni kanssa tuon tänne mukaani.

* * * * *

"Olet koditon niin kauan kun et ole löytänyt kotiasi Jumalassa. Kaikkein syvin itsesi on hänessä. Olet lähtöisin hänestä ja voit tulla siksi, joka syvimmältäsi olet, vain hänen yhteydessään.."

Lauri Maarala, Vantaan Lauri 36/2013

"Entä jos on totta se, että Jumala on sisälläni ja hän on todellisen minuuteni pohja? Minkälaisia asioita siitä seuraa? Ainakin se, että ihminen voi löytää Jumalan tulematta uskonnolliseksi, tavoittelematta taivaankansia, tulematta paremmaksi, onhan Hän ihmisen sisällä. Jumalan löytäminen ei edellytä uskontoa tai itsensä muuttamista. Itse asiassa uskonto ja itsensä paremmaksi tekeminen voivat osoittautua Jumalan löytämisen esteeksi."

Tommy Hellsten, Ajan takaa

* * * * *

"Rukoilen, että hän sanomattomassa kirkkaudessaan hengellään vahvistaisi ja voimistaisi teidän sisäistä olemustanne. 
Näin Kristus asuu teidän sydämissänne, kun te uskotte, ja rakkaus on elämänne perustus ja kasvupohja.
Silloin te kykenette yhdessä kaikkien pyhien kanssa käsittämään kaiken leveyden, pituuden, korkeuden ja syvyyden,
ja voitte tajuta Kristuksen rakkauden, joka ylittää kaiken tiedon. Niin Jumalan koko täyteys valtaa teidät.
Jumalalle, joka meissä vaikuttavalla voimallaan kykenee tekemään monin verroin enemmän kuin osaamme pyytää tai edes ajatella, olkoon ylistys seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien, aina ja ikuisesti. Aamen."

Raamattu: Efessolaiskirje  3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti