sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Tänään mielessäni

Jos kääntäisin ajatukseni tänä vuonna enemmän omista murheista, maailman kylmyydestä ja pimeydestä pois ja näkisin sen toisen todellisuuden, joka on kaiken yläpuolella, täynnä suurta hyvyyttä.

Crowder - Come as you are

 "Ajatelkaa kaikkea mikä on totta, mikä on kunnioitettavaa, mikä oikeaa, puhdasta, rakastettavaa ja kaunista, mikä vain on hyvää ja ansaitsee kiitoksen."  (Raamattu: Fil.4:8)

"Ajatelkaa sitä mikä on ylhäällä, älkää sitä mikä on maan päällä." (Raamattu: Kol.3:2)

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Muuten allekirjoitan ja ihailen lupaustasi, mutta kyllä meidän on ajateltava aika paljon myös sitä mikä on maan päällä, sanokoot Kolossialaiskirje mitä haluaa..

      Poista
  2. Mustis, kiitos kommentistasi. Ilmaisin ehkä huonosti itseäni tuossa, kun en tarkemmin kertonut mitä tuolla irrallisella Raamatun tekstillä ymmärsin. Maan päällä on paljon miltä meidän ei pidä ummistaa silmiä, kuten kärsimys, köyhyys, luonnon saastuminen ja sen liiallinen riistäminen yms. Tuo Raamatun kohta taitaa viitata enemmänkin siihen, että minun ei olisi hyväksi mukautua niihin huonoihin arvoihin, asioihin mitä maailmassa on (kuten itsekkyys, kaikenlainen pahuus, viha, ahneus yms.) ja toisaalta ei myöskään tavoitella pelkästään maallisia asioita, kuten rahaa ja tavaraa.

    Herkkänä ihmisenä helposti koen kaiken pahuuden ja rumuuden mitä maailmassa on, liian musertavana ja myös itseni heikkona ja voimattomana. Tuo Kolossalaiskirjeen kohta antaa minulle voimaa, kun näen että kaiken tämän keskellä on myös Jumalan todellisuus, joka on niin täydellinen hyvyydessään ja pyhyydessään kuin mitä parhaimmillaankaan voi maailmasta löytää. On hyvä ajatella sitä mikä on Jumalan hengen mukaista, kuten: sydämellistä armahtavaisuutta, ystävällisyyttä, nöyryyttä, lempeyttä, kärsivällisyyttä, rakkautta jne. Ja luonto kaikessa kauneudessaan on Jumalan meille antamaa, samoin moni muu kaunis asia maailmassa, ihmisissä jne. Minun olisi hyvä oppia tuntemaan paremmin Luojaa, jotta voisin omalta osaltani tehdä tästä maailmasta paremman paikan elää ja olla, niin itselleni, läheisilleni, kaikille ihmisille ja eläimille sekä luonnolle.

    En osa hyvin ilmaista mitä tarkoitan, mutta jotain tämän suuntaista halusin tuolla kertoa.

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia kauniista vastauksestasi, pelkäsin jo että loukkaannut:) Olen itsekin herkkä, enkä tahdo jaksaa maailmassa olevaa mittaamatonta kärsimystä ja minulla paha taipumus kantaa taakat yksin, enkä (varsinkaan tällä hetkellä) oikein jaksa uskoa ja luottaa Jumalan apuun enää missään asiassa.

    Rahan ja oman edun tavoittelu on korostunut vähän omassakin elämässä, toisaalta kuolinpesän velkojen hoitaminen on taakka, johon on pakko oman elämisen lisäksi saada rahaa ja yrittää olla katkeroitumatta siitä, ettei aurinko niin kovasti mun risuläjään uskosta ja toivosta huolimatta sitten paistanutkaan. Maailmassa on paljon kauneutta ja iloa tuskan lisäksi, aina sitä ei vain jaksa huomata. Lapsenlapset eivät enää käy niin ahkerasti kuten aiemmin, en ole nyt töissäkään ja yksinäisyys on tehnyt minusta vähän kyynisen.. siitä huolimatta olen sama hentomielipaska kuin ennenkin ja ylitseni on aika helppo kävellä. Pienet asiat tuovat onnea elämään, kuten nukkuva kissa sängyllä tai se, että pääsee naapurin kyytillä kirpputorille. Ne ovat todella suuria asioita minulle. Uskoni on hyvin hauras ja heikko, mutta ihan kokonaan se ei ole sammunut:)

    VastaaPoista
  4. Mustis, olet rohkea, kun uskallat avautua, kunpa itsekkin osaisin olla samanlainen. Rohkeutta on myös uskaltaa myöntää olevansa heikko ja voimaton ja eikös ne olleetkin autuaita, jotka ovat hengessään köyhiä eli uskossaan heikkoja :) Minusta se on paljon arvokkaampaa kuin itseriittoisuus ja omavoimaisuus.

    Nuo sun elämän tuskat ovat isoja asioita, en yhtään ihmettele, että ei aina jaksa olla positiivinen. Mulla on myös omat elämäntuskani, välillä koen niiden vuoksi itseni huonoksi, epäonnistuneeksi ja voimattomaksi. Sitten taas välillä ajattelen, että monella ovat asiat vielä huonommin. Ehkä kuitenkin on suuri rikkaus kaikesta huolimatta olla jakamassa muiden kanssaihmisten kanssa yhteistä toivoa ja jaksamista. On lohdullista, kun tietää, että on monia muita jotka kokevat edes jollain tavoin samoin ja yrittävät jaksaa tämän elämän läpi taistellen omien juttujensa kanssa.

    Olen itsekkin nyt työttömänä ja tavallaan aika yksin, vaikka mies onkin. Muutamat ystävät ja läheiset ihmiset ovat kaukana. Myös minulle pienet asiat ovat tärkeitä onnenlähteitä. Luonto on aina ilmainen ja voimaannuttava paikka, siellä Jumalakin tuntuu läheisemmältä.

    Kiva, että olet olemassa ja että olet laittanut viestiä tänne. Ei me olla maailmassa yksin murheinemme. Kaikkea hyvää sinulle elämääsi toivotan koko sydämestäni.

    VastaaPoista
  5. Kiitoksia Huopalintu, tästä tuli ihan kiva keskustelu joka antoi minulle paljon:)

    VastaaPoista