perjantai 22. helmikuuta 2013

Jumalan valtakunnassa

"Jumalan hulluus on ihmistä viisaampi ja Jumalan heikkous ihmisiä voimakkaampi.

Mikä maailmassa on hulluutta, sen Jumala valitsi saattaakseen viisaat häpeään. Mikä maailmassa on heikkoa, sen Jumala valitsi saattaakseen häpeään sen, mikä on voimakasta.

Mikä maailmassa on vähäpätöistä ja halveksittua, mikä ei ole yhtään mitään, sen Jumala valitsi tehdäkseen tyhjäksi sen, mikä on jotakin."

-1 Kor. 1-

Jumalan valtakunnassa ovat arvokkaita aarteita kaikki:

Syrjään sysätyt, hylätyt, raihnaiset, kelpaamattomat, epäonnistuneet, riittämättömät, maahan painetut, hyväksi käytetyt, langenneet, toivonsa menettäneet, luovuttaneet, lamaantuneet, suuntansa kadottaneet, elämässä eksyneet, koulunsa kesken jättäneet, työstä pois potkitut, heikkolahjaiset, mieleltään järkkyneet,  voimattomat, väsyneet, rikkinäiset, nujerretut, kiusatut, viimeiseksi jääneet, hävinneet, unohdetut, yksin jätetyt, ahdistetut, hyljeksityt, rumana pidetyt, arat, pelkäävät, orvot, erakot, kaiken menettäneet, kaltoin kohdellut, hiljaa kärsivät, syyttä tuomitut, häpeää kantavat, itsetuntonsa menettäneet, itsensä kadottaneet, masentuneet, ahdistuneet, uupuneet, kipuja kärsivät, lyödyt, petetyt, häväistyt, nolatut, pilkatut...

6 kommenttia:

  1. Kuinka kävisi ihmisraukan,
    jos ei Jumala Näe?

    Näe kaikkea, mitä ihminen tekee
    ihmiselle, tai jättää tekemättä,
    kun pitäisi?
    Kun rakkauden pelko on suurempi,
    kuin kuolemanpelko.

    Herne



    VastaaPoista
  2. Kiitos tästä kirjoituksesta!!
    Olen hiljattain löytänyt sattumalta tämän hyvän blogin.

    VastaaPoista
  3. Herne, maailman arvot ja kovuus välillä satuttavat. Kun tämä maailma ei tunne Jumalaa ja elää erossa hänestä. Jumalan maailmassa on onneksi toiset arvot.

    Kirsti, tervetuloa mukaan :)

    VastaaPoista
  4. Kirjoitat ihan kauniisti, mutta mietin usein, että onko tälläisellä lankeevalla kuitenkaan toivoa. Olen itsekin tullut kauan sitten uskoon, mutta lankean aina uudelleen syntiin. Eikä se ole ihan pienikään synti. Mietin, että onko toivoni mennyttä ja kannattaako elää.

    VastaaPoista
  5. Anonyymi, olet rakas, Jumalalle aina yhtä rakas. Hän ei muutu, hänen rakkautensa meitä lapsiaan kohtaan ei muutu, vaikka kuinka syntiin yhä uudestaan lankeaisimme. Raamatussa on monta Jumalan ihmistä, jotka lankesivat, suuriinkin synteihin (esim. Daavid, Pietari jopa kielsi tuntevansa Jeesuksen), mutta he kääntyivät Jumalan puoleen, toivat hänelle syntinsä, lankeemuksensa. Älä lähde Jumalan luota pois koskaan, koskaan. Tuo syntisi ja lankeemuksesi Jeesuksen luo. Jeesuksen nimessä on ainoa toivomme, hänessä on aina toivoa. Vaikka synti olisi kuinka suuri, Jeesuksen risti sovittaa ne aina. Uskovaakin synti, kiusaukset houkuttelevat ja jos niille antaa luvan, ne vetävät yhä uudelleen puoleensa, tulevat riippuvuudeksi, tavaksi.

    Kiusaukset ja lankeemukset ovat minullekkin tuttuja, varmasti jokaiselle Jumalan lapselle. Vaikka tietää, mikä on oikein ja väärin ja haluaisi tehdä Jumalan tahdon mukaan, synti vetää puoleensa. Liha on heikko, mutta meissä elää Jumalan henki. Jeesuksen nimessä on sellainen voima, että se voi auttaa pääsemään irti riippuvuuksista, Jeesusta voi pyytää avuksi kiusausten keskellä. Olen itsekkin taistellut monien kiusausten keskellä, omassa voimassa niitä ei voi vastustaa, ainoastaan Jeesus voi auttaa. Hänen henkensä elää meissä, omissa lapsissaan. Vaikka olemme heikkoja, meissä on Jumalan henki, joka on voimallinen. Uskotko tämän? Tunnetko Jumalan rakkauden? Etsi Jumalan rakkautta, pyydä että näkisit sen elämässäsi. Olet Jumalan lapsi ja hänelle rakas. Elämäsi on arvokas. Juuri syntiemme vuoksi Jeesus on kuollut puolestamme, jotta meillä olisi toivo. Miksi muuten Jeesus olisi kuollut? Hän on kuollut siksi että meillä olisi elämä, eikä meidän tarvitsisi kuolla syntiemme vuoksi. Hän on tehnyt sen puolestamme. Sinun kannattaa elää.

    VastaaPoista
  6. Anonyymi, lisään vielä, että jos asia painaa sinua paljon, niin ethän jää sen kanssa kipuilemaan yksin. Onko sinulla joku, jonka kanssa puhua asiasta ja rukoilla. Minullekkin voi kirjoittaa: huopalintu@gmail.com
    Voin myös etsiä sinulle jonkun toisen luotettavan ihmisen, jonka kanssa voit jakaa sinua painavat asiat.

    VastaaPoista