sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Hyviä ajatuksia

Monessa yhteydessä olen lukenut tutkijoiden ja asiantuntijoiden kirjoituksia siitä, miten onnellisuus on usein yhteydessä kiitolliseen mieleen. Joka päivä pitäisi miettiä muutamia asioita joista on juuri sinä päivänä kiitollinen. Helposti huolilla ja ikävillä uutisilla on enemmän sijaa ajatuksissamme kuin hyvillä ja kauniilla asioilla.

Minulle niinkuin varmasti menelle muulle suomalaiselle luonnon kauneuden tarkkailu saa ajatukset usein pois ikävistä asioista ihan huomaamatta. Luonnossa saa ikäänkuin huokaista taakat sisältään ja hengittää sisään uutta raikkautta.

Ehkä usein on syytä tehdä myös tietoinen muutos asenteiden ja koko ajatusmaailman suhteen. Tietoisesti saada itsensä kiinni ikävien asenteiden suosta ja myrkyllisten ajatusten kehästä. Negatiiviset ajatukset lisäävät toivottomuutta ja kylvävät pahuutta ihan huomaamatta sydämeen.

Haluan olla yhä enemmän hyvyyden, puhtauden, kauneuden ja totuuden puolella tässä maailmassa ja omassa elämässäni, ihan tietoisestikin.

4 kommenttia:

  1. Niin kauniita kuvia... Vesipisarat kimaltelee kuin timantit! Tuo raamatunkohta on minulle mieluinen, koska koen tarpeelliseksi itselleni juuri tuon muistutuksen. Niin helposti ajatukset vain kaikessa ikävässä askartelee ja kiitollisuus unohtuu. Luonnossa kulkiessa kiitollisuus nousee jotenkin paremmin pintaan, kun Luojan töitä näkee.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanan kauniita kuvia. Ja totta, että luonnossa on helpompi unohtaa ikävät asiat, kun näkee kaiken sen kauneuden ja mieli lepää luonnon rauhassa.

    VastaaPoista
  3. Voi juku, kun olikin kaunis postaus ja kuvat!
    Ihankuin timantit kimaltelevat ilmassa!
    Ja niin totta sanot, enemmän pitäisi olla kiitollinen joka päivänä, pitäisi huomata, kuinka paljosta sitä saa olla kiitollinen.
    Luonnolla on parantava voima, sen olen huomannut.
    Kiitos sulle ja hyvää huomista sunnuntaita!

    VastaaPoista
  4. Vau miten upeat kuvat ja sopivat hyvin tuohon tekstiisi. Blogissani muuten osallistumislinkin M/V -haasteeseen pitäisi taas toimia. Se katkesi kun tultiin Espanjaan. Mistäs tuotakaan olisi tiennyt mutta onneksi itsekin huomasin :D

    VastaaPoista